Як залучити інвестиції для бізнесу?

Економіка, Новини, Суспільство

Підвищити рентабельність підприємства, збільшити особистий капітал можна при вкладенні вільних коштів в нові проекти.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

нвестиції  будуть вигідними та прибутковими, якщо власник грошових коштів вибрав вдалий напрямок та правильного інвестора. Компанія https://jkr.co/ готова інвестувати до 5 мільйонів доларів у стартапи розважального характеру. Це  – унікальна можливість отримати надійного інвестора та вивести свій бізнес на якісно новий рівень.

Що таке інвестиції та для чого вони потрібні

Зрозуміти, що таке інвестиція найпростіше на прикладі банківських депозитів. Власник грошей на певний період довіряє свої заощадження фінансовій установі. При завершенні обумовленого терміну інвестору повертаються кошти, і сплачується відсоток за їх користування. Такий варіант максимально безпечний, тому що банк самостійно знаходить проекти, на яких і заробляє за рахунок залучених коштів.

Інвестиційна діяльність несе великі ризики, якщо підходити до вкладень без ретельного аудиту проектів.

Найбільш популярні напрямки для інвестування:
  • купівля земельних ділянок;
  • придбання нерухомості, включаючи нежитлові / виробничі приміщення;
  • реконструкція існуючих будівель, їх капітальний ремонт;
  • вкладення в готовий бізнес (власний чи чужий);
  • купівля авторських прав, патентів, ліцензій, інших нематеріальних активів.

Не всі види інвестицій доступні для приватних вкладників «безпосередньо». Як у випадку з банком, зустрічаються організації, які залучають кошти від фізичних осіб, які в міру надходження розподіляють між фінансуються комерційними проектами.

Результат пошуку зображень за запитом інвестиції

Фінансові і реальні інвестиції

Способів інвестування розроблено безліч. Крім придбання обладнання для розширення виробництва, житлової нерухомості для подальшої її здачі в оренду, є варіант покупки цінних паперів – акцій, облігацій, векселів. Останнє вимагає від інвестора хорошого знання фінансового ринку, впливу різних фундаментальних процесів на зростання / падіння вартості куплених активів.

Види інвестицій поділяють на дві умовні групи:
  • Реальні. Вкладення в матеріально-виробничі запаси, основний капітал та нематеріальні активи.
  • Фінансові. Стають самостійною формою інвестування за рахунок випуску акцій, векселів, інших цінних паперів, які подаються на ринку у вигляді «товару».

Перший варіант більше поширений в комерційних організаціях, де профіт може як виводитися у вигляді прибутку, так і вкладатися в розвиток власної компанії або у відкриття нових напрямків діяльності. Другий варіант більше підходить приватним інвесторам.

Варіанти залучення інвестицій

Згодом будь-яке підприємство зіштовхується з проблемою падіння рентабельності. Якщо цей фактор не прораховувати наперед, керівництво може виявитися перед фактом, коли єдиним варіантом стане ліквідація (банкрутство) фірми. Уникнути цього можна при своєчасній модернізації / реорганізації компанії або розширенні напрямків діяльності. Але все це вимагає залучення додаткових коштів.

За джерелами надходження інвестиції поділяються на такі категорії:
  • Приватні. На них можна розраховувати, якщо організувати випуск акцій компанії, забезпечити їх виведення на ринок, створити привабливість для вкладників.
  • Державні. Органи влади зазвичай зацікавлені в розвитку інноваційних видів діяльності, тому субсидують окремі напрямки за рахунок державних коштів.
  • Іноземні. Можуть знадобитися для розширення діяльності за кордоном або для отримання коштів під знижені відсоткові ставки, що більш характерно для європейських / американських банків.

Незалежно від джерела надходження фінансової підтримки потрібно попередньо проведений аудит проекту, розрахунок вірогідних прибутків, включаючи облік всіх можливих ризиків. На підставі детального дослідження приймають рішення про рентабельність пропозиції.

Результат пошуку зображень за запитом інвестиції

Складання інвестиційного портфеля

Найменші ризики можуть бути гарантовані лише при поділі інвестицій між кількома видами активів. Причому рекомендують підбирати високо ризиковані види з ймовірністю отримання великого прибутку за короткий термін одночасно з менш ризикованими варіантами, де ставку роблять на стабільність (хай навіть із меншим рівнем рентабельності).

Прибуток від інвестування залежить від грамотності вибору проектів, що фінансуються.

При підборі активів для інвестування оцінюють такі показники:
  • складність оцінки прибутковості / ризиків. Грає роль як доступність даних по раніше отриманому профітом, так і можливість прогнозування подальшого розвитку ситуації;
  • ступінь ризиків (безпосередньо впливають на рівень доходів).
  • витрати на інвестування. Тут враховується мінімальна частка, необхідна для вкладення в актив (стартова сума).
  • ліквідність. Оцінюють можливість реалізації активів за ринковою ціною при кризових ситуаціях.
  • передбачуваність доходу. Ступінь «прозорості» багато в чому залежить від знань самого інвестора, наскільки він розбирається в зовнішніх / внутрішніх факторах, що впливають на вартість активів.

Ключовим параметром залишається заявлена ​​прибутковість проекту. Її усереднене значення в інвестиційному портфелі дозволяє порівняти з сукупними ризиками, підібрати такий перелік інструментів, щоб при негативному розвитку подій інвестор отримав хоча б мінімальний прибуток.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.