Загроза епізоотії та епідемії! У Більшівцях підприємці у річку вилили кров свиней (відео+схема)

Відео-новини, Здоров'я, Кримінал, Новини, Суспільство

9 лютого Івано-Франківський рибоохоронний патруль у селищі Більшівці Івано-Франківського району (колишній Галицький р-н) виявив несанкціонований вилив корові, через виведену стічну трубу з території бойні ПП «Еліта» у річку Нараївка, притоку річки Гнила Липа.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Керівник ДАРГ у Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький на місце пригоди викликав представників екологічної інспекції та Галицького відділення поліції.

Представники ПП «Еліта» де розташована бойня з якої зафіксовано витік крові через стічну трубу у річку Нараївка на контакт із природоохоронними та правоохоронними органами не пішли, від будь – яких пояснень відмовилися, до перевірки на територію підприємства представників вищевказаних відомств недопусти.

Потрапляння крові з бійні у воду у час пандемії є особливо небезпечним явищем для іхтіофауни та людини зокрема, адже у крові тварин можуть бути усілякі збудники небезпечних вірусних захворювань (чума свиней та інше)

Нажаль держава витрачаючи колосальні ресурси на утримання природоохоронних та правоохоронних органів обмежила їх права на перевірки. І навіть у випадку виявлення явних злочинів, які можуть призвести до епізоотій та епідемій не можуть на місці зафіксувати злочин, зібрати необхідні докази, що у багатьох випадках дозволяє нечистим на руку підприємцям, які отримують надприбутки уникнути справедливого покарання.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.