За два місяці прикарпатці збільшили борг за газ на майже 350 мільйонів гривень

Економіка, Новини, Суспільство

Станом на початок лютого заборгованість населення перед ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» складає 821,74 млн грн, хоча ще на початок грудня 2020 року мешканці Прикарпаття боргували компанії 472 млн грн.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

З початком опалювального сезону кожен другий споживач ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» має борг за спожитий енергоресурс. Щомісяця працівники компанії надсилають на адресу боржників 3-5 тисяч листів-попереджень із проханням погасити заборгованість. У випадку ігнорування даного листа – особова справа несумлінного платника передається до суду. На сьогодні в судах області розглядається близько тисячі справ, позивачем в яких виступає ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут».

В «Івано-Франківськгаз Збуті» наголошують, оплатити за спожитий газ доведеться в будь-якому разі, а робити це добровільно – дешевше. Стягнення боргу в судовому порядку покладає на споживача ще й додаткові витрати. Адже, окрім основної суми боргу, йому доведеться оплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн), пеню, інфляційні витрати (3% річних), а ще, в разі потреби, і послуги виконавчої служби.

«Наші працівники регулярно здійснюють комунікацію з клієнтами, нагадуючи їм про необхідність сплачувати рахунки, щоб не доводити справу до суду. З кожним споживачем ми працюємо індивідуально та готові йти назустріч нашим клієнтам, зокрема реструктуризувати борг», – повідомив директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.