Українці на тимчасово окупованих територіях зможуть вакцинуватися від COVID-19

Здоров'я, Новини, Політика

Українці, які живуть на тимчасово окупованих територіях, зможуть отримати щеплення від коронавірусу на третьому етапі вакцинації.

Про це на форумі з питань коронавірусу розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Українська правда”,

“Люди, які через вимушені причини опинилися на окупованих територіях, зможуть отримати щеплення в пунктах щеплення на підконтрольній Україні території, але це буде на третьому етапі”, – сказав Ляшко.

Для них буде діяти така ж сама ситуація запису, як і для всіх інших українців. Через інтернет-портал вони зможуть знати, де і в який день вони можуть зробити щеплення. Їх не будуть щеплювати мРНК-вакциною, яка передбачає довготривале зберігання. Це тому, що логістика мРНК-вакцини передбачає персоналізацію того, кого будемо щепити.

“Для людей з непідконтрольних територій будуть використовуватись вакцини з температурою зберігання +2+8°, оскільки вони довше можуть триматися в холодильниках на пунктах щеплення”, – додав лікар.

За словами Ляшка, початок вакцинації жителів окупованих територій залежатиме від графіка постачання вакцини в Україну. Орієнтовно – це квітень 2021 року.

Вакцинами з умовами зберігання +2+8° є такі вакцини, як Astra Zeneсa і Sinovac. Першу Україна має отримати в межах ініціативи COVAX, другу Україна закупила в китайського виробника.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ:

ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.