На Прикарпатті почали виготовляти продукцію до автомобілів Opel Insignia

Новини, Суспільство

Восьмого лютого на державному підприємстві “Виробниче об’єднання “Карпати” розпочали серійне виготовлення кабельно-провідникової продукції до автомобілів Opel Insignia. У межах запуску цього проєкту було створено додатково 600 робочих місць. Про це інформують на сайті ВО “Карпати”, пише пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Для заводу – це новий проєкт, який переїхав в Україну з Тунісу та Марокко.

“Наші партнери, компанія APTIV, вирішили перенести виробництво кабельно-провідникової продукції до автомобілів Opel Insignia заради оптимізації виробництва, бо над проєктом працювали у двох країнах, а також задля скорочення часу транзиту. Доставити готову продукцію до замовника простіше і швидше з України, ніж із країн Африки”, – розповідає начальник виробництва ВО “Карпати” Володимир Кицька.

Після того, як усі домовленості про відкриття нового виробництва на підприємстві були досягнуті, на “Карпатах” почалася активна робота. Спершу необхідно було визначити, де саме розмістять обладнання, яке доставили в Україну з африканських країн.

За словами Володимира Кицьки, ідеться про доставку обладнання вартістю понад три мільйони євро, для якого було оптимізовано місце в цехах, які працюють.

“Окрім того, ми підготували дві тисячі квадратних метрів для трансферного проєкту. Підприємство збудувало завантажувальні доки для пришвидшення доставки матеріалу на склад. Ці доки обслуговуватимуть проєкти Skoda та Opel”, – каже Володимир Кицька.

Перше обладнання було доставлене на підприємство восени минулого року, тоді ж були сформовані перші бригади, які працювали над виробництвом нової продукції.

Згодом почався старт запуску виробництва джгутів для автомобілів Opel Insignia. Була сформована бригада із найбільш кваліфікованих та досвідчених працівників.

“Все було не зовсім просто, адже у зв’язку із пандемією коронавірусу працівники не їздили на навчання за кордон, а освоювали нову роботу на місці” – каже начальник зміни цеху № 3 Василь Куцій. – Але із поставленим завдання ми впоралися. Був успішно виготовлений джгут, який монтується у панель приборів. Після цього ми запустили його у широке виробництво. Загалом наш цех виготовлятиме всі малі джгути до автомобіля”.

За словами Володимира Кицьки, після успішної роботи першої бригади, була створена друга бригада, яка згодом приєдналася до першої, щоби перейняти досвід.

“Були створені групи із досвідчених інженерів, операторів, працівників, які на основі навчального відео освоїли виробництво кабельно-провідникової продукції”, – зазначив Володимир Кицька.

Він також додав, що на заводі вже освоєно виробництво великих джгутів для автомобілів Opel Insignia.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ:

ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.