У Братківцях на Прикарпатті волонтери забрали собаку у власників через жорстоке поводження

Кримінал, Новини, Суспільство

Волонтери благодійної організації “Дім Сірка” отримали відео із села Братківці, що на Прикарпатті, на якому чутно скавуління собаки і зізнання власника, що він так “виховує” тварину. За словами волонтерки Людмили Рой, увечері 30-го січня вони викликали поліцію та склали протокол про жорстоке поводження з тваринами,

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Першого лютого собаку забрали в притулок.

Житель села Андрій Андрусяк, який зняв відео жорстокого поводження з твариною, розповідає, що собака у сусідів з’явився два-три місяці тому – відтоді періодично з подвір’я чути скавуління.

“Пес вибігав, там де три метри не загороджено. І він туди тікав, а чоловік його за те бив. Собака ніби не агресує, але таке – курей не ловить, молода ще. Вибігає, але на людей не кидається”, – каже Андрій Андрусяк.

Андрій Андрусяк
Суспільне Карпати

Чоловік переслав відео раднику міського голови Івано-Франківська у селі Братківці Назарію Рибаку. Той порадив одразу викликати поліцію. Каже, від односельців знає, що чоловік часто випиває. Поспілкуватися з ним не зміг – мати пояснила, що сина немає вдома. Назарій Рибак каже, що вперше стикається із такою ситуацією.

“Я сам люблю собак. В мене зараз є свої собаки вдома. Це недопустимо. Розумієте, люди стараються вдосконалюватися, вивчати щось нове, але тут… Я знаю, що в цієї людини є проблеми. Вона в постійному алкогольному сп’янінні”, – розповідає радник міського голови.

Волонтерка “Дому Сірка” Людмила Рой каже, що відео до кінця не додивилася – одразу приїхала разом із іншими волонтерами перевірити, в якому стані собака. Власники віддати тварину їм відмовилися, тому волонтери викликали поліцію, яка склала протокол про жорстоке поводження з тваринами. Сьогодні волонтери повернулися, аби таки забрати пса.

“З практики вже відомо, що ця людина робитиме це і надалі. Це однозначно, сумнівів немає ніяких. Тим більше, він говорив, що це вже не вперше. Можливо, на нього це якось повпливає і він не робитиме цього день, два, тиждень. Але з часом, нехай це буде місяць чи пів року, він це повторить”, – зазначає Людмила Рой.

Мати власники собаки Світлана Федорів
Суспільне Карпати

Із Сергієм Федорівим – чоловіком, який бив пса, поспілкуватися кореспондентам Суспільного не вдалося. До знімальної групи вийшла його мати Світлана Федорів. Жінка спочатку заперечувала, що син бив собаку. Потім пояснила, що чоловік не знущався над Бімом в її присутності. Після роз’яснень волонтерів просила пробачити сина на перший раз і не забирати собаку: “Цього більше не станеться. Ви можете мені повірити? Я більше лишати собаку на нього не буду. Я сама знаю, що його ніхто не ображав, ніхто не б’є. Ну, може це один раз так сталося”.

Жінка плакала та просила волонтерів не забирати її Бімку. Зрештою, віддала собаку за умови, що волонтери дадуть їй розписку, що забрали пса живим та неушкодженим.

Біма забрали у притулок “Дім Сірка”. Його оглянуть лікарі, а волонтери планують знайти йому нову родину.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.