На Франківщині розгортають додаткові ліжка для хворих на COVID-19

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині розгорнули 95 додаткових ліжко-місць у восьми лікарнях для хворих на COVID-19.

Про це інформують у пресслужбі облдержадміністрації, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Найбільше додаткових ліжок розгорнули в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні та у Рожнятівській центральній районній лікарні – 20 та 15. Загалом в області є 2 897 ліжок у 26 медзакладах.

Якщо кількість пацієнтів з коронавірусною хворобою надалі ростиме, то додатково розгорнуть ще 70 ліжок – у КНП “Тлумацька ЦРЛ Тлумацької районної ради” – 40 ліжок, в КНП “Міська клінічна лікарня № 1 Івано-Франківської міської ради” – 20 ліжок, в КНП “Івано-Франківська обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” – 10 ліжок.

“Зважаючи на рівень завантаженості медичних закладів у гірських районах, вже зробили коригування маршрутів госпіталізації пацієнтів у заклади з меншою завантаженістю та ближчі за розташуванням. Окремо дав розпорядження працювати над забезпеченням розгорнутих ліжок киснем”, – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Бойчук.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.