Поради франківського чемпіона: Володимир Пиндус про тренажерний зал і здоров’я спини

Здоров'я, Новини

Хочете займатись спортом але турбують болі у спині? Команда OGOGO! та рекордсмен України, 6-ти разова найсильніша людина Прикарпаття Володимир Пиндус допомагають розібратись в цій темі!

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на “Галку”.

Рубрика “Поради чемпіона”, у якій персональний тренер Володимир Пиндус розкаже, як правильно займатися спортом – що вживати, як відпочивати та тренуватися.

Здорова спина – здоровий організм! З самого дитинства нас змушували батьки тримати спинку рівно, не сутулитись – і не даремно. Здорова спина – це запорука гарного самопочуття, краси та активного способу життя до глибокої старості.

ЩО З’ЇСТИ, ЩОБ СХУДНУТИ: ПОРАДИ ВІД БОГАТИРЯ-РЕКОРДСМЕНА ВОЛОДИМИРА ПИНДУСА

Проблеми з хребтом виникають в основному у двох випадках (якщо не враховувати вроджені патології та набуті травми) : надмірні фізичні навантаження або відсутність фізичних навантажень. Розвиток цивілізації призводить до того, що люди стають менше рухатись, менше проводять часу з фізкультурою та спортом, а все більше перед комп’ютером та телефоном. Людство стає все більш і більш лінивим. Хоча природа нас створила для постійного руху. Зменшення фізичної активності веде до атрофії м’язів (втрата м’язової маси), та є причиною виникнення недуг хребта.

ЧОМУ ВОДА ВАЖЛИВА ДЛЯ ЗДОРОВ’Я: РАДИТЬ БОГАТИР-РЕКОРДСМЕН ВОЛОДИМИР ПИНДУС

Сидяча робота, стояча робота, неправильно облаштоване робоче місце, ожиріння, вагітність, довготривала нерухомість, не ортопедичний матрац і подушка – це все призводить до додаткового навантаження на спину, і якщо м’язи спини не можуть впоратись з цим навантаженням, воно автоматично переходить на хребет. Остеохондроз, сколіоз, кіфоз, протрузія диску, грижа диску – це далеко не повний перелік патологій спини, які можуть виникати внаслідок слабких м’язів спини.

ПОРАДИ ЧЕМПІОНА: БОГАТИР-РЕКОРДСМЕН ВОЛОДИМИР ПИНДУС ПРО ОМЕГУ 3 І СПОРТ

Отже, як зберегти здорову спину, як уникнути низки недуг? Лікарі і професійні тренери дають єдину відповідь: дозовані фізичні навантаження під наглядом професіонала. Йога, пілатес, плавання, стречинг (новомодна назва звичайного комплексу розтяжки) та тренування у тренажерному залі – це саме ті методи, які допоможуть залишати здоровою нашу спину. Я детальніше зупинюсь на тренуваннях у тренажерному залі. Тренування у тренажерному залі можуть Вам допомогти справитись з проблемами спини, але можуть завдати незворотної шкоди! І тут вже не потрібно ризикувати, а довіритись професійному тренеру.

ПОРАДИ ЧЕМПІОНА: ОЧИЩЕННЯ ОРГАНІЗМУ, ПРОГРАМИ ДЕТОКС ВІД БОГАТИРЯ-РЕКОРДСМЕНА ВОЛОДИМИРА ПИНДУСА

Для початку потрібно розібратись, чи має тренер відповідну освіту (спортивна, медична), чи має тренер досвід ведення людей з такими хворобами, скільки працює тренером і т.д… Зараз фітнес-індустрія активно розвивається, і у погоні за надприбутками починають забувати про якість наданих послуг. Беруть на посаду тренерів людей з вулиці, часто без освіти, без досвіду а вимагають лише сертифікат, який же самі і видають за два дні навчання. Не зупинятимусь на питанні: «Чи можна стати тренером за два дні» адже тут і так все зрозуміло.

КАРДІО ЧИ СИЛОВІ!? ЯКИЙ ВИД ТРЕНУВАНЬ ЕФЕКТИВНІШИЙ ДЛЯ СХУДНЕННЯ!? ПОРАДИ ВІД БОГАТИРЯ-РЕКОРДСМЕНА ВОЛОДИМИРА ПИНДУСА

Тренер – це людина, яка має освіту, досвід, та є фахівцем у одному або декількох видах спорту. Як правило, сам є діючим спортсменом або у минулому був спортсменом, має спортивне звання, визнане державою. Тренер індивідуально підбирає вправи та формує програму тренувань з врахуванням патології спини. А що робити у тренажерному залі з захворюванням спини, якщо тренера немає, а бажання тренуватись є? За цих обставин потрібно виключити з тренування всі вправи з вертикальним навантаження на хребет. Категорично заборонено виконувати: – всі види присідання з штангою; – станову тягу, тягу штанги в нахилі; – жим штанги чи гантелей стоячи/сидячи; – біг на біговій доріжці; – стрибки з жорстким приземленням. З великою обережністю слід ставитись до тренування м’язів пресу, адже більшість вправ на прес навантажує поперековий відділ хребта.

ПОРАДИ ЧЕМПІОНА: МІФИ ТА ПРАВДА ПРО ПРОТЕЇН ВІД БОГАТИРЯ-РЕКОРДСМЕНА ВОЛОДИМИРА ПИНДУСА

Рекомендовано до виконання:

– Гіперекстензія;

– Тяги вертикального блоку;

– Підтягування на перекладині;

– Тяга штанги лежачи на лаві до грудей;

– Вправи для укріплення м’язів кора.

І на завершення хочу наголосити, що дана стаття носить виключно рекомендаційний характер і остаточний вердикт, чи можна почитати тренуватись у спортзалі, які вправи виконувати, має приймати лікар та професійний тренер.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.