Бюджет-2021: обіцяне підвищення “мінімалки” до 6,5 тис. грн відкладається

Економіка, Новини

Обіцяне підвищення мінімальної зарплати відкладається.

Про це повідомляє УНН з посиланням на дані на сайті парламенту щодо проекту Бюджету-2021, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Обіцяне підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисячі гривень у доопрацьованому до другого читання проекті Державного бюджету на 2021 рік пропонується відтермінувати на кілька місяців.

Так, фіналізованим урядом проектом пропонується переглянути доходи.

Серед основних факторів, які вплинули на перегляд прогнозу доходів державного бюджету до ІІ читання, як вказано, “є врахування пропозиції щодо відтермінування зростання з 1 липня до 1 грудня 2021 року мінімальної заробітної плати у місячному розмірі 6 500 грн, яка має вплив на дохідну частину загального фонду державного бюджету”.

Таким чином, пропонується відтермінувати підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисячі гривень до грудня.

Як повідомляв УНН, у липні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що згідно з прогнозом соціально-економічного розвитку України на наступні три роки, мінімальна зарплата у 2021 році підвищиться до 6250 грн в середньому, а у 2023-му зросте до понад 7 тисяч грн.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.