Одні бідкаються, інші – не встигають працювати: як проходить тиждень “чорної п’ятниці” у Франківську

Економіка, Новини

Цьогорічна “чорна п’ятниця” в Україні дещо змінила формат, замість одного дня знижок, продавці вирішили провести цілий робочий тиждень розпродажу. Всьому виною є рішення українського уряду про введення “карантину вихідного дня”.

З понеділка 23 листопада по п’ятницю 27 листопада франківців всіляко намагаються заманити знижками до різноманітних магазинів.

Кореспондентка Галицьких Грошей, прогулялась крамницями міста, аби дізнатись, як “йде торг” в епоху коронавірусної кризи, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

На вітрині практично кожного магазину можна побачити рекламу з привабливими словами “знижки -20%; -40%; -70%”. Здається, ніби підприємці готові ледь не доплатити покупцеві, аби той нарешті щось купив.

В одній з крамниць одягу нам розповіли, що через карантин значно зменшилася кількість покупців, тому знижки, це хороший спосіб їх зацікавити.

“Ми знижуємо ціни на старі колекції майже на 90%. На нові – 30%. Колись у нас було все дорожче. Звичайно, на нові колекції ніхто не буде ставити знижку 90%, це без сенсу. “Шалений” розпродаж плануємо на чорну п’ятницю”, – зазначила головний консультант.

В одному з магазинів, що займається продажем техніки від Apple нам розповіли, що протягом останніх днів покупців побільшало, але переважно купують аксесуари для своїх гаджетів, а не самі гаджети.

“В понеділок було приблизно на 20% більше покупців. Ми це відчули, було важко працювати”, – каже консультант.

Продавець в крамниці з ювелірними прикрасами розповідає, крім знижки від виробника, готові надавати й знижку від магазину. Під час “чорного” тижня, кажуть – кількість покупців збільшується, але бідкаються, що в самий період карантину покупців поменшало.

“Менше ходять люди, з одного боку, бояться за своє здоров’я, а з іншого, – фінансова неспроможність. Багато хто залишився без роботи і дозволити собі щось з ювелірних прикрас не кожен зараз може”, – додає консультантка.

А от в магазині побутової техніки про стан справ ділилися неохоче. Кажуть, люди є, але чи менше чи більше – не уточнили. Знижки переважно на ті товари, що у звичайний період гірше продаються.

“Якщо б це (знижки, – прим. ред.) не було вигідно, цього б ніхто не робив. Це такий маркетинговий хід, як я розумію2, – розкриває карти продавець.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.