Маніяк у Франківську: як у місті затримали збоченця століття тому

Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство

Станиславів початку ХХ століття жив подвійним життям.

З одного боку, в місті всіляко пропагували цнотливість і моральну чистотуВ особливо побожних родинах під час посту навіть завішували дзеркала, щоб члени сім’ї думали не про власну зовнішність, а про душу. З іншого боку, в певних районах Стани­славова процвітала секс-індустрія й пов’язані з нею злочини, про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Західний кур’єр.

Траплялися й випадки, коли жертвами чужої розбещеності ставали діти. У жовтні 1913 року в Станиславові впіймали справжнього сексуального маніяка.

Вулиця Сапєжинська.

Про нього повідомила газета «Кур’єр станиславівський» від 19 жовтня 1913 року. Довший час біля жіночих шкіл Станиславова близько восьмої години ранку помічали чоловіка років тридцяти. Він виявляв нездорові знаки уваги до дівчаток, які йшли до школи.

Одних цілував, інших обіймав, щипав і вчиняв інші неприпустимі дії. Перелякані дівчатка з плачем утікали від маніяка, який з’являвся в тій же самій порі, але на різних вулицях. Коли нападник чіплявся до дівчат у самому центрі міста, на вулиці Сапєжинській, перехожі затримали його до приходу поліції. Як з’ясували стражі порядку, маніяка звали Альбін Заґурський, він раніше працював у котельні на колії й мешкав у селі Княгинин.

Справу було передано до суду, а місцеві батьки ще довго боялися відпускати куди-небудь своїх доньок без нагляду.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.