Прикарпатець створює скульптури бензопилою (фото)

Новини, Суспільство

Дерев’яні скульптури бензопилою вирізає прикарпатець Іван Мисюга зі села Нижнів Тлумацького району. Цією справою майстер захоплюється вже три роки.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Лавочки, гойдалки, колони – все це Іван Мисюга виготовляє на замовлення.

“Спочатку знаходжу матеріал, фотографії різні, як би приблизно хотів зробити виріб. Потім ліплю все до купи, малюю ескіз і виходить готовий виріб”, – розповідає майстер.

Найчастіше Іван Мисюга створює тварин та звірів. Для своїх виробів майстер використовує дуб. За його словами, це дерево є твердим, довговічним та легшим в обробці. Зараз Іван працює над гойдалкою у мисливській тематиці. Це – найбільша робота різьбяра.

Свою невелику скульптуру майстер виготовляє за день, з лакуванням – потрібен тиждень. На великі скульптури майстер витрачає іноді більше місяця.

“Для мене найцікавіше – це бензопилою обрізати великі деталі, шукати форму і її знайти. Найскладніше – це уже переробляти і доводити до кінцевого результату”, – зазначив Іван Мисюга.

Свої вироби майстер оздоблює фрезами. Готову скульптуру покриває олією-воском та морилкою.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.