Водій, який скоїв смертельну аварію, відбувся умовним терміном

Кримінал, Новини

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок водію, який скоїв смертельну аварію.

25 січня 2019 року водій, керуючи автомобілем марки RENAULT TRAFIC, рухався автодорогою Н-10 «Стрий-Чернівці-Мамалига». Приблизно о 13 годині він проїжджав вулицею Свободи смт. Отинія Коломийського району Івано-Франківської області, у напрямку м. Чернівці, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Обвинувачений розпочав маневр обгону попутних транспортних засобів. При цьому не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, проявив неуважність, не обрав безпечного інтервалу та безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку та стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, внаслідок чого вчинив наїзд на пішохода.

Пішохід зазнав чисельних травм, зокрема внутрішньо-черепної травми, через що у Коломийській ЦРЛ наступила його смерть.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому розкаюється.

Потерпіла в судовому засіданні пояснила, що в результаті дорожньо-транспортної пригоди загинув її батько. Збитки їй відшкодовано, просить обвинуваченого суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2ст. 286 КК України та призначити йому покарання у виді 4 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік. На підставі ст.75КК України звільнив його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю два роки.

Вирок виніс суддя Віктор Васильковський.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.