На Прикарпатті рівень захворюваності на COVID-19 перевищує норму в 10 разів – МОЗ

Здоров'я, Новини, Суспільство

Станом на 6 листопада Франківщина вкотре не готова до послаблення карантину. Показник захворюваності на коронавірус перевищує норму у майже десять разів.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

Як нагадують у МОЗ, регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна хоча б одна з таких ознак:

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків протягом п’яти днів підряд;
  • середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менш як 24 тестування на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;
  • показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тис. населення перевищує базовий рівень захворюваності.
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%;
  • показник зростання кількості випадків COVID-19 становить понад 10%.

Івано-Франківщина має аж дві з наведених вище ознак – це перевищення завантаженості ліжок і базового рівня захворюваності. Останній з них – аж майже у 10 разів більший від допустимого.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.