Через насильство у сім’ї на прикарпатців склали понад три тисячі протоколів

Кримінал, Новини, Суспільство

Від початку 2020 року на Прикарпатті за вчинення домашнього насильства на 3057 осіб складено адміністративний протокол, на 1649 осіб винесено терміновий заборонний припис.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ГУ НП в Івано-Франківській області.

Щодо кримінальних проваджень, то до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 84 таких факти, з них 61 направлено до суду.

Правоохоронці нагадують, що з 11 січня 2019 року в Україні за систематичне вчинення домашнього насильства введена кримінальна відповідальність на підставі статті 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство».

Також з 17 вересня 2019 року на Прикарпатті запрацювала мобільна група з реагування на факти вчинення домашнього насильства.

Поліція закликає громадян в разі вчинення відносно вас або ваших близьких дій насильницького характеру негайно телефонувати до поліції за номером цілодобової гарячої лінії «102».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.