500 млн грн кредиту Івано-Франківськ ще раз спробує взяти

Економіка, Новини

Сесія Івано-Франківської міської ради вчергове голосуватиме за рішення про здійснення запозичень до міського бюджету.

Сьогодні виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради виніс на засідання сесії проєкт рішення про здійснення місцевого запозичення, про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

«Чергова спроба», – заявив Руслан Марцінків, вносячи з голосу в порядок денний виконкому питання про запозичення.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Івано-Франківська міська рада вирішила залучити 500 000 000 грн шляхом випуску облігацій внутрішньої місцевої позики.

Згодом ще одне рішення про отримання кредиту міськрада прийняла наприкінці грудня. У січні 2020 виконавчий комітет повторно виніс на засідання сесії питання про здійснення запозичення до міського бюджету у розмірі 500 млн грн. Пізніше міськрада ще ухвалювала рішення про запозичення. Але жодна зі спроб не була успішною.

Начальниця фінуправління Вікторія Сусаніна під час доповіді про виконання міського бюджету повідомила, що бюджет Франківська за 9 місяців недоотримав 201,5 млн грн від запланованих доходів.

«Цей рік був дуже важкий. Коли ми планували бюджет, ми не розраховували на пандемію коронавірусу, також мали витрати через стихію», – сказала Сусаніна.

Вона додала, що за підрахунком фінуправління 2021 рік буде ще складніший, ніж 2020-й.

«По тих сплатах, що ми мали у 2019 і мали наростити у 2020, то я думаю, що якраз 2021 рік до 2019 покаже лише трохи ріст. 2020-й рік у нас дуже-дуже сильно просяде, і це не тільки Івано-Франківськ. Тому прошу не розганяти зраду у соцмережах. Це ціла Україна, є міста, які ще гірше просіли. Відповідно так само зверталися за запозиченнями, щоб десь надолужити і вкласти трохи більше грошей у капітальні видатки, але тенденція така була, що відмовили не тільки Івано-Франківську, відмовили багатьом іншим містам», – сказала Сусаніна.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.