Тільки 6: як працюватимуть нові районні ради Івано-Франківщини після виборів (відео)

Відео-новини, Новини, Політика
На Прикарпатті утворено шість нових районів. Відповідно такою і буде кількість нових районних рад.
Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Наразі чітких положень до того, як мають працювати новоутворені районні ради немає. Це пов’язано з тим, що не були внесені відповідні зміни до Конституції і не був ухвалений закон, який би визначав діяльність нових рад.

“Розпочати роботу, провести організаційні сесії можливо з урахуванням чинного закону “Про місцеве самоврядування”, але далі працювати без чітко визначних повноважень і без ресурсів фінансових, які б дали можливість виконувати ці повноваження, буде не можливо. І треба, щоб Верховна Рада найближчим часом розглянула законопроєкт, який там знаходиться давно”, – каже президента Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов.

За словами юристконсульта Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Михайла Івашківа, найбільше проблем буде з тими районами, які збільшаться, а саме – з Коломийським, Калуським та Івано-Франківським.

Подробиці у сюжеті від Суспільне Карпати:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.