До уваги прикарпатців: в Україні планують ввести “чорну” зону карантину

Здоров'я, Новини, Суспільство

На сьогоднішньому засідання Кабмін України розглянув нові рішення щодо карантинних обмежень в Україні.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомила журналістка Соня Кошкіна, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  Ратушу.

За її словами, найперше, що розглядають, це карантин вихідного дня, ідея якого в тому, щоб обмежити роботу всіх ресторанів, розважальних закладів і з вечора п’ятниці до ранку понеділка. Працюватиме лише доставка:

“Залишити тільки аптеки і продуктові магазини. Будівельні та інші продовольчі товари – теж обмежити (щоб запобігти скандалу на прикладі Епіцентру весною)”.

Крім того, зазначила Кошкіна, що до існуючого переліку карантинних “зон” для регіонів додадуть ще одну, умовна назва якої “чорна” :

“Повного нокдауну знову не буде – економіка цього не витримає. Але наголошую, назва “чорна” зона лише умовна, те, що в роботі формально використовують, звісно назвуть спокійніше. Критерії ще розробляють, але основний – повна зайнятість ліжок. Ось у чорній зоні буде повний нокдаун, локальний, із зупинкою всього”.

Нагадаємо, за добу на Прикарпатті зафіксували понад 450 випадків зараження COVID-19

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.