МОЗ оновило перелік симптомів для госпіталізації з COVID-19 (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Міністерство охорони здоров’я України ухвалило спеціальний наказ, який передбачає зміну переліку симптомів, із якими людей з підозрою на COVID-19 або із підтвердженим діагнозом слід госпіталізувати.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на OBOZREVATEL.

Вона наголосила, що до оновленого списку входять три ознаки, втім пацієнт має бути доставлений у лікарню за наявності принаймні однієї з них.

Так, наразі госпіталізація показана особам з підозрою чи підтвердженим COVID-19, що мають хоча би одну з нижченаведених ознак:

  • частота дихання менше 10 за хвилину або більше 30-ти;
  • сатурація менше або дорівнює 92% (рівень насиченості гемоглобіну киснем);
  • порушення свідомості.

Крім того, наголосила Садов’як, госпіталізація також показана пацієнтам з перебігом захворювання середньої важкості, які мають тяжку супутню патологію.

Що стосується завершення амбулаторно-поліклінічного лікування, то воно можливе за:

  • відсутності клінічних проявів коронавірусу протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного дослідження;
  • відсутності симптомів хвороби протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу при позитивному результаті ПЛР-тесту;
  • відсутності ознак інфекції за умови отримання одного негативного результату методом ПЛР.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.