В Івано-Франківську сотні людей протестують проти карантинних обмежень (відео+фото)

Новини, Політика, Суспільство

В Івано-Франківську сотні людей – освітяни, громадські активісти, приватні підприємці, працівники готельно-ресторанного бізнесу вийшли під стіни адмінбудівлі ОДА із протестом проти запровадження в місті обмежень “червоної” карантинної зони, про це інформує Голос.if.ua

Люди не погоджуються із рішенням Уряду і вимагають дозволити їм працювати у звичному режимі.

«Сьогодні іванофранківці масово прийшли на площу перед ОДА висловити протест проти незаконних дій Кабміну, який Івано-Франківськ відніс до так званої «червоної зони». Ніяких зон немає і всі дії Кабміну незаконні, тому що Конституцією України непередбачено, можливо введення надзвичайного, або військового стану. Про це 28 серпня повідомив Конституційний суд, який прийняв відповідне рішення. Тому усі заклади харчування, підприємства, освіта мають працювати, люди мають заробляти тому, що скоро з такими карантинами у нас не буде, що їсти. А, питання до влади, що вона має організувати лікування українців і убезпечити їх від коронавірусної хвороби, тому що так вийшло, що Кабмін та президент обіцяли нам, що лікування на коронавірусну хворобу буде безкоштовним, однак по суті люди тратять від 15 000 до 30 000 грн. своїх «кревних» грошей.  Де люди мають брати ці кошти, якщо ви забороняєте їм працювати. Шановний пане Шмигаль, може досить вже знущатися над українцями? Шановний пане президент, що це таке, що це має бути, ви маєте діяти відповідно до Конституції України, а не видумувати собі усілякі «адаптивні карантини», червоні чи зелені чи, які там у вас зони». – сказав голова ГО Всеукраїнське об’єднання «Голос»Ростислав Гудзінський.

«На сьогоднішній час ситуація складна, з однієї сторони хвороба є, вона прогресує, люди хворіють, хто в легшій формі, хто в складнішій, нажаль є і смертельні випадки. Але з іншої сторони людям потрібно працювати тому, що людина не буде працювати вона не буде мати, що їсти і нас чекає якийсь 33 -й рік -голодний. Тому моя думка така, що працювати потрібно, при цьому потрібно дотримуватись усіх санітарних норм, носити маски, дотримуватися дистанції 1, 5 метра. Зрозуміло. Що у першу чергу треба обмежити проведення святкових заходів таких як дні народження, весілля, спортивні ігри, усілякі партійні зібрання, масові. Це потрібно обмежувати тому, що хвороба розповсюджується і ще раз повторююся вона прогресує, але з іншої сторони працювати потрібно, треба знайти розумні межі, розумний компроміс». – сказав публічний діяч Ігор Стефурак.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.