Поліція: Замовникам підпалу авто “Схем” було вигідно створити напруження

Кримінал, Новини, Суспільство

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов оприлюднив фото двох осіб, яких розшукують за підозрою в організації підпалу автомобіля програми “Схеми” й заявив, що замовникам злочину було вигідно створити напруження між владою, правоохоронцями і журналістами.

Про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Facebook Нєбитова.

“Розшукуємо двох “джентельменів” за організацію підпалу автівки програми “Схеми” Радіо Свободи. Це на додачу до раніше заарештованого Броварським судом.

Наступного тижня їм оберуть запобіжний захід. Сподіваємось на арешт”.

 

Імена розшукуваних осіб – Проценко Юрій Володимирович та Ободовський Дмитро Валерійович.

 

 

За словами керівника поліції Київщини, вони діяли у складі організованої злочинної групи. Нєбитов також натякнув, що ці люди брали участь в акціях, які активно висвітлювалися у ЗМІ.

 

“Журналістам не буде складно встановити, до яких груп належали ці чоловіки, в яких акціях вони брали участь, і які “ЗМІ” дуже активно висвітлювали їхню діяльність.

Встановлюємо замовників. І це точно особи, яким було вигідно створити напруження між владою, правоохоронцями і журналістською спільнотою, шляхом знищення майна відомих в суспільстві діячів”.

У коментарях під публікацією Нєбитов пояснив, що розшукуваним особам обирають запобіжний захід, навіть якщо вони на цей час не затримані.

У п’ятницю, 28 серпня, Броварський міськрайонний суд обрав підозрюваному у причетності до підпалу автомобіля програми журналістських розслідувань “Схеми” запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внести заставу у розмірі 175 650 грн.

Передісторія:

  • Вночі 17 серпня авто програми “Схеми” підпалили біля будинку водія знімальної групи.
  • Головна редакторка програми “Схеми: корупція в деталях” Наталя Седлецька вважає, що за підпалом машини, якою користувалися журналісти-розслідувачі, можуть стояти фігуранти розслідувань, та не виключає причетність до цього ексзаступника глави адміністрації президента Януковича Андрія Портнова.
  • Управління державної охорони України заявило, що не стежило за знімальною групою програми “Схеми” і стурбоване підпалом автомобіля журналістів.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.