Відмовтеся від бігбордів: політиків закликають придбати світлини вояків УПА для франківського музею

Новини, Суспільство

Політиків Прикарпаття закликають відмовитися від пари бігбордів, а на ті кошти придбати для франківського музею визвольної боротьби світлини вояків УПА.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав історик, керівник Музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук, інформує Голос.if.ua.

Минулого тижня до фондів Музею визвольної боротьби ім.С.Бандери завдяки меценату придбали 34 оригінальні фотографії членів ОУН та вояків УПА.

“Це викликало цілу хвилю різної інформації. Водночас стали зголошуватися різні колекціонери, які представили на викуп нові світлини. І ось вдалося сфотографувати для майбутнього викупу 13 світлин вояків УПА, 9 з яких – народилися в Коломийському районі”, – йдеться у дописі.

У музеї розпочали збір коштів на придбання фотографій, а ще Коретчук закликає політиків відмовитися від пари бігбордів та придбати на ті кошти світлини для музею.

“Можливо зголосяться ті політики, які мені закидали, що чому людина з однієї політичної партії придбала попередні фото. Будь ласка, викупіть для наступних поколінь ці світлини, відмовтесь від двох біг-бордів, повірте для нашої історії зробите набагато більше. Друзі, розумію складні часи, але якщо хтось має нагоду пожертвувати кілька гривень зголошуйтесь. Буде прикро що такі світлини знову опиняться у чиїсь шухляді”, – додає Коретчук.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.