Газовики більше 2 місяців не можуть відновити газопостачання у селах Матеївецької ОТГ

Новини, Суспільство

Газовики АТ “Івано-Франківськгаз” працювали лише тиждень – у селах Матеївецької об’єднаної територіальної громади досі не відновили газопостачання.

Про це повідомив староста сіл Дебеславці, Залуччя, Ганнів і Липники Михайло Чобанюк, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Минуло понад два місяці, як червневий паводок пошкодив труби.

“Поки що глухо. Коли був Федорів (голова Івано-Франківської облдержадміністрації -ред.), вони дійсно почали робити – свердлити під землею з того боку на нашу сторону. У нас газовики зробили майданчик. Трактором прогорнули, привезли труби, їх поварили. Підготували все так, як має бути, – розповідає Михайло Чобанюк. – Але, виявляється, вони десь там вперлися в якусь скалу. Цілий тиждень там бурили і не могли просвердлити”.

Роботи припинили минулого тижня.

За словами старости села, працівники АТ “Івано-Франківськгаз” техніку забрали в середу-четвер. Всього працювали тиждень.

Нагадаємо, шостого серпня у селі Дебеславці Матеївецької ОТГ почали відновлювати газопостачання.

Напередодні голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів доручив до першого вересня відновити всім абонентам газ.

Він пригрозив звільненням посадовцям, які відповідають за усунення наслідків негоди.

За його словами, гроші на ці роботи були виділені вже давно, проте до виконання робіт так і не приступили.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.