Статистика “ковідних” пацієнтів коливається до зменшення, а влада запроваджує у Франківську червону зону – Марцінків (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Вчора стало відомо, що з 31 серпня Івано-Франківськ опиниться у червоній зоні. Відповідно, буде ряд обмежень та заборон.

Міська влада не згідна з цим рішенням уряду і тому сьогодні було скликано комісію ТЕБіНС.
Під час засідання, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, виступив з гострою критикою прийнятих урядом рішень, інформує  Голос.if.ua з посиланням на Версії.

«Вважаю, що введення Івано-Франківська до червоної зони карантину – це політичне рішення. Лікарі наших «ковідних» лікарень кажуть, що статистика пацієнтів коливається до зменшення. Тому, на мою думку червона зона карантину для нас – це політичне рішення. Я не знаю до чого це призведе, але критерії оцінки з боку держави повинні бути об’єктивними. Тому звертаюся до Президента, прем’єра та уряду з вимогою переглянути своє рішення та врахувати справжні показники захворюваності в Івано-Франківську», – наголосив міський голова.

Також на комісії виступили головні лікарі медичних закладів міста, які в один голос заявили, що кількість хворих у Франківську стабілізувалася та йде до зменшення.

Зокрема, начальниця міського відділу охорони здоров’я Марія Бойко повідомила, що станом на сьогодні у двох міських лікарнях перебуває 320 осіб з підозрою на пневмонії. З підтвердженим ПЛР-тестом в мед закладах знаходяться 144 особи.

«За тими попередніми даними, що ми прораховуємо відповідно до постанови Кабінету міністрів наші показники по місту (завантаженість ліжок) складають 32-34 % за останні 14 днів. Тобто ми вписуємося в той показник, який мав би тримати нас в помаранчевій або жовтій зоні», – наголосила Марія Бойко.

Оксана Савчук зазначила, що вона підготувала депутатське звернення з вимогою вивести Франківськ з червоної зони та щодо неприпустимості таких дій органів центральної влади.

«Я підготувала депутатське звернення і ми зараз його кидаємо на систему де можуть долучитися всі депутати-мажоритарники від Прикарпаття, бо це проблема не лише одного Івано-Франківська, а – цілого регіону. Ми звертаємося до прем’єр-міністра і до головного санітарного лікаря з тим, що введення Івано-Франківська в червону зону є необгрунтованим. І просимо скасувати дане рішення уряду», – сказала Оксана Савчук.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.