Саакашвілі повертається в Грузію – стверджують ЗМІ

Новини, Політика, Суспільство

Міхеїл Саакашвілі каже, що повертається в Грузію, та назвав Україну «другим домом».

Про це він заявив у відеозверненні 27 серпня, пише Обозреватель та Грузия Онлайн з посиланням на YouTube-канал прихильників політика. Водночас на Facebook-сторінці політика ніяких згадок про повернення на Батьківщину поки немає, інформує Голос.if.ua з посиланням на УНІАН.

«Я завжди мав, і завжди матиму дві домівки. Я завжди відчував обов’язок допомагати обом моїм народам. Саме тому я ніколи не припиняв активну участь в політичному житті обох країн. Коли я був Президентом Грузії, я брав участь у Майдані і активно захищав інтереси України на міжнародній арені. Коли я приїхав до України у 2013 році і фізично перебував тут, я безперервно брав участь у діяльності моєї партії в Грузії. Я впевнений, що так буде і в майбутньому: де б я не був, я завжди буду вірним сином двох дружніх країн – Грузії та України», – йдеться у пості Саакашвілі 27 серпня.

У травні 2020 року президент Володимир Зеленський призначив його головою Виконавчого комітету реформ.

Саакашвілі у Грузії та в Україні: що відомо

Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році, на Батьківщині проти нього відкрили низку кримінальних справ. Колишнього президента, зокрема, звинувачували у перевищенні повноважень при розгоні акції опозиціонерів 2007 року, розгромі телекомпанії «Імеді» та вилученні власності в засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі. В українську політику Саакашвілі потрапив навесні 2015 року. Тоді п’ятий український президент Петро Порошенко призначив його головою міжнародної ради реформ та дав йому українське громадянство. У 2018 році політика вислали з України до Польщі за перетин українсько-польського кордону за «загубленим паспортом». У травні 2019 року Зеленський повернув українське громадянство Саакашвілі, після чого той повернувся до України.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.