“Незаконна споруда”: як у Франківську креативно борються із сітілайтами на електроопорах (фото)

Новини, Суспільство

У 2018 році Верховна Рада України прийняла закон щодо заборони розміщення реклами на опорних та інших елементах контактної мережі та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення.

Проте, в Івано-Франківську продовжують розміщувати рекламу на заборонених елементах. Боротися із цим вирішив депутат міської ради Андріан Волгін, інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

“Кілька тижнів тому я звертався до підприємців з проханням забрати свої незаконно встановлені рекламні конструкції з електроопор.

На превеликий жаль, мене, депутата міської ради, у цьому питанні не послухали. Рекламні конструкції як стояли, так і стоять.Тому вирішив самостійно кожного дня знімати по кілька конструкцій.

Звертаюся до всіх підприємців, котрі замовляють рекламу: не оплачуйте за розміщення там вашої реклами, щоб не витратити даремно гроші.

Звертаюся до власників конструкцій: конструкції будуть акуратно демонтовані та покладенні поруч з електроопорами. Прошу їх забрати та надалі не засмічувати місто цим непотребом.

На яких підставах це робитиму?

Маю документи, згідно з якими терміни договорів щодо розміщення конструкцій давно закінчені. До того, нагадаю комісії з благоустрою про прийнятий у 2018 році закон ВР щодо заборони розміщення таких конструкцій на електроопорах.

І маю депутатські повноваження робити все необхідне, щоб виконувалися в місті закони України. А саме місто було привабливим і безпечним,” – йдеться у дописі депутата.

Оскільки, підприємець, якому належать рекламні конструкції, досі їх не демонтував, Волгін вирішив “змотивувати” власників. А також, закликав політиків, не використовувати ці площі у передвиборчій агітації.

“Наше місто за останні роки не тільки набуло туристичної «окраси» завдяки МАФам, а й завдяки незаконно розміщеній рекламі на електроопорах. Займаюся цим питанням, щоб до виборів прибрати це сміття, яке використовувалось би для розповсюдження чергової брехні для виборців. Деякі споруди надалі привезу депутату під його будинок”, – зазначив Волгін.

Сьогодні, він звернувся у прокуратуру Івано-Франківської області із повідомленням про вчинення кримінального правопорушення. Основним порушником у даній ситуації Андріан Волгін називає ТзОВ “Дикий Захід” та звинувачує Управління архітектури та містобудування у бездіяльності та змові з контрагентами.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.