Глава НБУ назвав наслідки підвищення мінімальної зарплати

Економіка, Новини

Підвищення мінімальної зарплати підтримає внутрішній попит і, відповідно, економіку на етапі відновлення.

Таку заяву зробив глава Національного банку України Кирило Шевченко в інтерв’ю РБК-Україна, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на OBOZREVATEL. За його словами, підвищення зарплати з 4700 до 5 тисяч гривень майже не позначиться на загальному рівні інфляції.

Коментуючи підняття мінімальної заробітної плати до 6,5 тисячі гривень, чиновник відзначив, що наразі через загальний низький попит в умовах коронакризи ефект на ціни буде суттєво меншим, аніж у 2017 році.

“Рівень заощаджень населення знизився, а підприємства поки зберігають досить песимістичні очікування і не прогнозують зростання продажів. Водночас підвищення мінімалки підтримає внутрішній попит, а, відповідно, й економіку на етапі відновлення“,– пояснив Шевченко.

На думку глави НБУ, важливим є такий показник як коефіцієнт заощаджень населення.

“Починаючи з 2019 року, і ситуація з коронавірусом дуже прискорила цей процес, ми маємо негативний показник накопичень населення… Тут ми як Національний банк, як державний орган у спеціальному статусі не можемо ігнорувати цей тренд. Наше завдання – і ми будемо його виконувати – якщо буде вплив на інфляцію, згладжувати його монетарними методами”, – додав Шевченко.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.