Як карпатські пасічники боронять свої вулики від ведмедів (відео)

Відео-новини, Кримінал, Суспільство

WWF Україна показали, як пасічник з Прикарпаття захищає свої вулики від ведмедів, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на WWF-Україна.

Михайло Томашевський тримає вулики високо у горах в урочищі Никовата біля села Микуличин (Івано-Франківська область). Два роки тому на його пасіку почав приходити ведмідь і чинити шкоду  Останнього разу тварина знищила чимало майна та бджіл. Утім, господар не затаїв образи на тварину, а він знайшов мирний спосіб захистити пасіку і не нашкодити тварині.

“Ведмідь повинен бути в наших горах і його треба зберегти. Він є цар звірів! З різних країн приїжджає багато туристів і бачать сліди ведмедя. Бачать його в природі і гордяться, що є Карпати”, — пояснює пасічник.

Співжиття можливе!

🔸 Цей відеоролик знято в рамках проєкту “Співжиття заради збереження” за фінансової підтримки Європейського союзу та WWF Польща.

🔸 День пасічника України – професійне свято, яке відзначають з 1997 року
Це ремесло у нас є настільки популярним і розвиненим, що Україна входить до десятки найкрупніших виробників меду у світі.

Довідково. Цей відеоролик знято в рамках проєкту “Співжиття заради збереження” за фінансової підтримки Європейського союзу та WWF Польща.

День пасічника України – професійне свято, яке відзначають з 1997 року. Це ремесло у нас є настільки популярним і розвиненим, що Україна входить до десятки найкрупніших виробників меду у світі.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.