Повноцінному навчанню у Франківську бути: депутати підтримали відновлення роботи освітніх закладів

Новини, Суспільство

Освітні, дошкільні та позашкільні заклади у Франківську відновлюють роботу у звичному режимі.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у фейсбуці, пише Голос.if.ua з посиланням на Версії.

“Пандемія торкнулася кожного. Якщо не здоров’я, то звичного ритму життя чи фінансового благополуччя. І в цьому підступність. Ми сподівалися, що хворобу вдасться зупинити жорстким карантином, але вже минає півроку. А результати – протилежні. Бо замість удару по епідемії, наноситься нищівний удар на різні галузі.

Наші діти вже завершували навчальний рік вдома, батьки змушені були брати позапланові відпустки аби забезпечити навчання для своїх дітей чи залишитися з малюком, бо закритий садок. Чимало зіткнулися з безгрошів’ям, бо чимало секторів ведення діяльності були заборонені Кабміном. Зараз знову бачимо маніпуляції і спекуляції від уряду – своєрідні зонування і вибіркові обмеження.

Але час йде. Всі в передчутті нового навчального року. Чи витримають батьки, вчителі і діти знову так зване дистанційне навчання? Думаю, має бути альтернатива. Адже питання права на якісну освіту взагалі не повинно стояти.

Тому сесійно прийняли рішення про відновлення роботи дошкільних, позашкільних та освітніх закладів, а також роботи громадського транспорту у звичному режимі. Також рекомендуємо
суб’єктам господарської діяльності на період встановленого карантину продовжувати здійснення господарської діяльності із дотриманням рекомендацій щодо соціальної дистанції та перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті в засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно.

Закликаємо органи національної поліції утриматись від дій, щодо притягнення до відповідальності фізичних чи юридичних осіб, які діятимуть у відповідності до даного рішення.
Рішення з врахуванням вимог статті 144 Конституції України є обов’язковим до виконання.

Аналогічні рішення прийняли у Луцьку, Тернополі та інших містах”, – йдеться в дописі.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.