На мості в Пасічну заборонять рух вантажівок та обмежать швидкість

Новини, Суспільство

На мості в мікрорайон Пасічна в Івано-Франківську планують заборонити рух вантажних автомобілів, вагою в понад 24 тонни, та обмежити швидкість руху до 40 кілометрів в годину.

Про це йшлося 19 серпня на засіданні міської комісії ТЕБ і НС, Голос.if.ua.

Директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко розповів, що міст на вулиці Галицькій перевіряли декілька тижнів назад – він не був в аварійному стані. Однак після останньої повені відбулося підмивання другої опори моста та змінилося річище річки.

“Ніхто не знає, як поведе себе ця опора. Нам рекомендують провести підводне обстеження опори. Тому потрібно обмежити цілодобово рух транспорту вагою в понад 24 тонни, а рух по мосту на швидкості не більше 40 км/годину. Все це потрібно, аби не було катастрофи – ніхто не знає, як поведе себе ця опора, може обвалитися тротуар”, – розповідає Бурко.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що фури наразі їздять по мосту цілодобово. Тому комісія звернеться до місцевих будівельних фірм та інших підприємств з проханням здійснювати об’їзд мосту через автобазар і Драгомирчани.

Комісія визначила міст як обмежено працездатний. Ввести обмеження планують з 26 серпня.

Також комісія з безпеки дорожнього руху вивчить питання, аби вранці та ввечері організувати на мості реверсний рух – по три смуги на в’їзд і виїзд у різну пору доби, аби не допустити скупчень через малу швидкість руху.

Мерія звернеться до Івано-Франківської ОДА з проханням виділити кошти на ремонт мосту.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.