Карантин може стати причиною ще однієї епідемії, – вчені

Здоров'я, Новини, Суспільство

Вчені з Копенгагенського та Орхуського університетів (Данія) прогнозують збільшення кількості хворих на ожиріння через режим самоізоляції у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Більшості людей властиво заїдати стрес, компенсуючи таким чином психосоціальну незахищеність, пише Голос.if.ua з посиланням на УНІАН.

Переїдання призводить до появи зайвої ваги, яка згодом призводить до ожиріння і більш тяжких проблем зі здоров’ям.

Крім того, населення багатьох країн зіткнулося з економічною кризою і зниженням доходів. Відповідно, доводиться переходити на більш дешеві і менш корисні продукти, які, як правило, мають високу калорійність.

Переїдання, калорійні продукти, самотність і низький рівень активності – пряма дорога до ожиріння. Ускладнюється ситуація ще й віддаленим режимом роботи, на який перейшли багато фахівців.

Вчені вважають, що органи охорони здоров’я повинні розробити стратегію боротьби з ожирінням. Коронавірус нікуди не подівся, ослаблення в карантині різних країн змінюються його жорсткістю і новим етапом ізоляції.

В таких умовах необхідно думати про здоров’я громадян не тільки в плані захисту їх від можливого зараження COVID-19. Вчені відзначають, що постстресові розлади можуть проявлятися не тільки під час пандемії, а й через кілька років після неї.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.