Після ліквідації РДА майже третина держслужбовців на Прикарпатті залишаться без роботи (відео)

Новини, Політика

Районів поменшає, а от безробітних стане більше. Після ліквідації РДА майже третина держслужбовців змушені будуть шукати роботу, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Канал 402.

Такі попередні підрахунки експертів.

Нагадаємо, замість 14 районів в Івано-Франківській області залишиться тільки 6. В окремих РДА, внаслідок укрупнення, штат трохи збільшиться, але ситуацію з робочими місцями це не врятує, – пишуть Версії з посиланням на Канал 402.

“Якщо говорити про районні державні адміністрації, то на мій погляд, мали б залишитися в тому самому складі Верховинська РДА, Косівська РДА й Надвірнянська РДА, адже, нові межі районів збігаються зі старими. А Івано-Франківський район, Коломийський і Калуський райони – будуть мати РДА в більшому складі”, – розповів Михайло Івашків, юрисконсульт Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

Втім, висококласні кадри без роботи не залишаться – переконують експерти. Держслужбовцям радять вже відтепер шукати собі роботу в об’єднаних територіальних громадах. Адже, саме вони успадкують левову частку повноважень РДА.

Процес ліквідації райдержадміністрацій, за прогнозами фахівців, повинен закінчитися всередині наступного року.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.