Новини 13 серпня: курс гривні, “Південмаш”, “Укрзалізниця”

Економіка, Новини

Дайжест економічних новин України на 14 серпня 2020 року від Голос.if.ua.

Про курс гривні. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що не бачить передумов для досягнення курсу 30 гривень за долар та інструментів, за допомогою яких будь-хто може вплинути на рух курсу в цьому напрямку.

Про “Південмаш”. Чеський концерн Witkowitz, який спеціалізується на виготовленні машинобудівного обладнання, планує інвестувати в український “Південмаш” мінімально 50 млн євро для створення на його базі нових виробничих потужностей.

Про “Укрзалізницю”. Кабмін на наступному тижні у середу (19 серпня) планує розглянути кандидатуру на посаду голови правління “Укрзалізниці”. За даними ЕП, на розгляд Кабміну подадуть кандидатуру Володимира Жмака.

Про Приватбанк і суддю Вовка. Приватбанк 12 серпня звернувся в НАБУ із заявою про вчинення суддею Сергієм Вовком кримінального правопорушення – банк стверджує, що визначення судді у справі офшорних компаній Суркісів здійснювалося з порушенням встановленого порядку.

Про ціни на продукти. Державна служба статистики оприлюднила дані про середні споживчі ціни на товари та послуги в Україні в липні 2020 року.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.