Кабмін знову змінив COVID-правила перетину кордону України

Новини, Суспільство

Уряд знову змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону, залишивши, зокрема, один критерій для визначення іноземної країни як “держави зі значним поширенням COVID-19”.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться в постанові уряду від 12 серпня, пише  Голос.if.ua.

Так, згідно з постановою, державою зі значним поширенням коронавірусу тепер є така держава, в якій кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

Досі існували два критерії визначення держави як такої, де є значне поширення коронавірусу.

Зокрема, Україна включала до “червоного списку” держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні, або ж якщо приріст числа інфікованих у них за останні 14 днів перевищує аналогічний за минулі 14 днів на 30%.

Усі прибулі до України з “червоної зони” зобов’язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в’їзді повинні мати поліс медичного страхування.

У Кабміні нагадали, що перелік держав зі значним поширенням COVID-19 формується міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.