Індекс споживчих цін у липні 2020 року

Економіка, Новини

За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у липні 2020р. порівняно із червнем 2020р. в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) знизилися на 0,6%, в області – на 0,3%, з початку року зросли на 1,4% та 2,0% відповідно, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

У липні 2020р. зниження споживчих цін на 1,2–0,1% зафіксовано в більшості регіонів України, за винятком Житомирської області, де споживчі ціни зросли на 0,1%. На Волині, Київщині та Хмельниччині індекс споживчих цін становив 100,0%.

На споживчому ринку області у липні п.р. у порівнянні з червнем п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,1%. Найбільше (на 20,9% та 15,2%) подешевшали яйця та овочі. На 2,4–0,3% знизилися ціни на маргарин, макаронні вироби, масло, рис, молоко, продукти переробки зернових, яловичину. Водночас на 2,9–0,3% подорожчали м’ясо птиці, безалкогольні напої, кисломолочна продукція, олія соняшникова, хліб, сир і м’який сир (творог), сметана, риба та продукти з риби, свинина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, що пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 1,0%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,0% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 9,3%.

Ціни на транспорт зросли на 1,2% в першу чергу за рахунок подорожчання палива та мастил на 3,6%, автомобілів – на 1,5%.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.