80-річний прикарпатець піднявся на Говерлу (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Калушанин Ярослав Олійник, голова ГО «Прикарпатбат Чорнобиль», у 80 років разом із побратимами подолав найвищу вершину Карпат.

Цього тижня карпатську Говерлу підкорила група відчайдух — ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році, інформують “Вікна”. Автором ідеї підкорення був “чорнобилець” із Івано-Франківська Василь Фіщук.

За словами Ярослава Олійника, який нещодавно відзначив 80-річчя, вперше він підкорив Говерлу у вересні 2010 року. Цього разу емоції після підкорення були не меншими:

Забуваєш про облапані незліченні кам’яні брили, пекучість пальців ніг, примхи кущів ялівця, п’янющі запахи трав. Нуртує кров і ритмує серденько, розкриваються на повну легені… Відчуття перемоги над своїми слабостями тебе просто окрилює.
Друзі! Заради цих відчуттів варто жити і знову-знову перемагати.

Підкорювачі Говерли обговорили запланований туристичний похід на серпень 2021 року по гірському хребту Карпат “Від побратима Дмитра Савчука (в центрі світлини, село Красник) до побратима Василя Савчука (село Яблуниця)”.

Ярослав Олійник зауважує, що не було жодного страху:

У наших очах не вловите жодного остраху, бо вони випромінюють силу духу. Тих, хто побував в Чорнобильському пеклі в липні-серпні 1986-го.

Побратими вручили своєму очільнику — голові ГО «Прикарпатбат Чорнобиль» Ярославу Олійнику пам’ятний сувенір:

Мої чорнобильські побратими вирішили номінувати мене на статус старожила після набуття 80-річного віку в разі успішного подолання найвищої гори України — Говерли. Оскільки випробування я витримав, то воно було освячене врученням мені від об’єднання “Прикарпатбат Чорнобиль” пам’ятного сувеніру.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.