Бурштинська ТЕС досі у ТОП-3 найбільших забруднювачів повітря в Україні

Здоров'я, Новини, Суспільство

Минулого року промислові підприємства викинули до атмосфери 1,55 млн т шкідливих речовин, повідомляє Державна служба статистики.

Багато це чи мало? Якщо дивитися на цифри окремих підприємств, то багато хто з них за рік знизив кількість шкідливих викидів. Але загального показника за минулий рік Держстат не публікував, пише Голос.if.ua з посиланням на Ліга.

“Найбрудніші” регіони – Донецька і Дніпропетровська області. Тут зосереджено безліч промислових об’єктів. Найчистіші – Миколаївська, Херсонська і Закарпатська області.

Антирейтинг екологічності регіонів за рівнем забрудненості повітря, за даними Держстату, виглядає так.

Потужність підприємства, розташованого у Бурштині Івано-Франківської області, — 2334 МВт. Станція працює на вугіллі, природному газі і мазуті.

12 енергоблоків (потужністю по 200 МВт кожний) були введені в експлуатацію в 1965-1969 роках. З 1995 року Бурштинська ТЕС входить до складу компанії ДТЕК Західенерго Ріната Ахметова.

Бурштинська ТЕС унікальна. З 2001 року вона відокремлена від об’єднаної енергосистеми України і працює у складі “Бурштинського острова” паралельно з об’єднаною енергетичною системою європейських країн.

На електростанції поступово модернізують обладнання. Зокрема, в 2018 році завдяки заміні електрофільтра для очищення газів на 10 енергоблоці викиди твердих речовин в атмосферу зменшилися до 50 мг/м3, що відповідає українським і європейським стандартам.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.