Куди відправитись на відпочинок в Україні (фото)

Новини, Туризм

Ми зібрали список різних ідей, куди можна поїхати на вихідні або ж у довготривалу відпустку в Україні.

Не обов’язково перетинати кордон, щоб насолодитись крутим відпочинком, рекомендує Голос.if.ua.

Тури Карпатами

Бюджет поїздки: близько 3 – 5 тис. грн на людину.

Тривалість відпочинку: 3 – 7 днів.

Є дуже багато точок, куди поїхати в Карпати, щоб побачити захопливі гірські краєвиди. Озеро Синевир, скелі Довбуша, підйом на Говерлу, відвідування ферм — все це пропонує велика кількість тур-операторів.

Також можна знайти транспорт у Львові чи в Івано-Франківську та організувати тур самостійно. Плюс у тому, що тоді тур буде значно дешевшим, але водночас доведеться витратити багато часу на пошук точок для ночівлі та обіду. Тоді як у готових турах це зазвичай вже перевірені місця зупинок.

Ворохта 

Якщо ви любитель подихати свіжим гірським карпатським повітрям і вже уявляєте, як вранці прокидаєтесь від приємної прохолоди, щебету пташок, легенького туману, берете улюблену книгу і смакуєте каву, тоді для літнього відпочинку можна спокійно обирати Ворохту, повідомляють новини України.

Це селище в Івано-Франківській області, де ви точно не загубитесь серед натовпу туристів, але відпочинете і насолодитесь красою гір.

А ще це місце славиться своїми віадуками. У самій Ворохті їх є два. Один із них побудований у далекому 1894 році Австро-Угорською імперією. З’єднує він два береги річки Прут і є просто таки ідеальним місцем для фотосесій.

Також у Ворохті можна піднятися в гори, які тут зовсім не високі. А ще просто поблукати місцевими вуличками, помилуватися колоритними гуцульськими дерев’яними церквами, полонинами і гірськими річками.

Ціни на оренду будиночків тут стартують від 400-600 грн за добу.

Як дістатися: зазвичай, з Києва до Ворохти курсують потяги Київ-Рахів і Київ-Ворохта. На авто доведеться проїхати 635 км.

Відпочинок в Україні влітку 2020: куди їхати і що робити

Дземброня 

Ще одне маленьке райське містечко в Івано-Франківській області, щоб якомога далі заховатись від зайвої уваги. Тут ви точно не зустрінете так багато людей, як у Славському, Яремче або ж Мукачеві.

Зате у цьому затишному селі сміливо зможете набратись сил і відпочити. Проте нудьгувати тут точно не доведеться, адже у Дземброні розвинутий зелений туризм. А ще село є місцем початку пішохідних маршрутів на Чорногірський хребет.

Тож, якщо підкорити Говерлу сміливості поки не вистачає, то тут можна потренуватися, піднявшись на гору Вухатий камінь (1 864 м) чи на Смотрич (1 898 м).

А ще своєю особливою красою вражають місцеві каскади водоспадів, що впадають у річку Дземброню. Висота найвищого 10 м, а загальна висота каскаду — близько 100 м.

Проте особливою прикрасою Дземброні є полонини –  Косарище та Степанський, оточені високими хвойними лісами.

Ціни на житло тут стартують від 400 грн за добу для однієї людини.

Як дістатися: найпростіше з Києва дістатися потягом до Івано-Франківська, а звідти доїхати на маршрутках до Верховини і пересісти на маршрутку до самої Дземброні.

Відстань від Києва до Дземброні – 680 км на авто.

Відпочинок в Україні влітку 2020: куди їхати і що робити

Бакота 

Якщо ви плануєте короткий відпочинок на літо, тоді можна відвідати Бакоту. Часто це місце у Хмельницькій області називають українською Атлантидою. Бакотська затока утворилася у 1986 році, коли будували Дністровську ГЕС.

Тоді жителів села примусово виселили і вже з 1981 року почалось поступове підняття рівня Дністра, яке поховало Бакоту і ще кілька десятків сіл.

Місцевий мікроклімат теплий і м’який, тому його часто прирівнюють до кримського. А ще тут можна відвідати залишки стародавнього гірського монастиря, кілька печер і джерела з цілющою водою.

До речі, дорогою до Бакоти можете заїхати подивитися на Кам’янець-Подільську фортецю. Крім того, тут же можна винайняти житло, за яке доведеться заплатити від 500 грн за добу за одну особу.

Як дістатися: у Бакоту краще їхати власним транспортом (відстань від Києва – 435 км).

Якщо такої можливості немає, то можна спершу дістатися до Кам’янця-Подільського чи Хмельницького потягом або автобусом, а звідти доїхати до Гораївки або Старої Ушиці. Потім доведеться йти пішки приблизно 2 км.

Відпочинок в Україні влітку 2020: куди їхати і що робити

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу кордони більшості європейських країн досі закриті, але деякі з них вже починають поступово знімати обмеження.

Букській каньйон, Черкаська область

У Каневі знаходиться Тарасова гора – одна з головних визначних пам’яток України. Подолавши круті сходи, можна потрапити до місця поховання Тараса Шевченка, поруч розташований музей великого поета. З гори відкривається приголомшливий вид на Дніпро, все, як заповідав Тарас. Внизу, недалеко від річки, є безліч баз відпочинку. Так що поїздка в Канів може бути не тільки пізнавальною. Тут можна удосталь надихатися, намилуватися красою природи і навіть порибалити.

img

Як дістатися: на авто з Києва до Канева їхати близько двох годин (140 км). Спочатку прямуйте до Кагарлика, потім поверніть в бік Ржищева, а звідти вже – в Канів. Також з Києва від станції метро «Видубичі», їздять автобуси в Канів. З центру Канева до Тарасової гори можна дістатися автобусом №2.

Кінбурнська коса, Миколаївська область

Ну як ж не назвати хоча б одне місце біля моря? Серед наших фаворитів – Кінбурнська коса. Це дивовижне місце на вододілі Дніпровсько-Бузького лиману та Чорного моря. Білі піски, неповторний мікроклімат і місце зустрічі сотні екзотичних птахів — це не рай?

Відпочинок на дикому море завжди особливий. І, якщо ви кайфуете від кэмпингов, обожнюєте природу і завжди в пошуках потужної енергетики, приїжджайте! Фантастичні заходи на Кінбурнській косі крутіше голлівудських фільмів. Допитливі мандрівники будуть щасливі побачити місцеву визначну пам’ятку — руїни турецької фортеці Кінбурн XV століття.

Адреса: вул. Шкрептиенко, 16, с. Покровське, Очаківський район, Миколаївська область

Як дістатися: «Ракетою» з Миколаєва, Херсона, Нової Каховки, які прибувають на причал Нібулон, ближче до краю коси.З Очакова на баркасі до села Покровське. Наземними рейсовими автобусами-позашляховиками. Актуально, якщо погодні умови не дозволяють доплисти на баркасі або ракеті.

Яремче, Івано-Франківська область

Звичайно, ми не можемо обійти увагою Карпати, які заманюють в будь-який час року. Тут можна перезавантажитися і надихнутися на багато місяців вперед. Заняття знайдеться і для любителів спокійного відпочинку, і для екстремалів. Шукачам пригод, до речі, однозначно варто піти на скелі Довбуша. Там прокладено безліч скелелазних маршрутів від елементарних до складних. Тим, хто любить швидкість, можна орендувати байк і рвонути на будь-яку з прокладених у горах стежок, яскраві емоції гарантовані! В Яремче завжди раді гостям, тут приємний сервіс, хороші міні-готелі і затишні ресторанчики з національними стравами.

Як дістатися: на особистому авто. Дорога з Києва до Яремче, а це 600 км займе десь 9 годин.

Також зі столиці можна дістатися поїздом Київ-Яремче. Також можна поїхати через Івано-Франківськ. Звідти протягом дня їздять рейсові автобуси. До Яремче вони довозять години за півтори.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.