Таксистам світить новий податок

Економіка, Новини

Таксистів хочуть зобов’язати платити 3600 грн у рік. Крім того, працівників без ліцензії пропонують штрафувати на 3400 грн.

Про це йдеться в законопроєкті Міністерства інфраструктури, який регламентує роботу таксистів, пише Голос.if.ua з посиланням на gazeta.ua.

Так в Україні обсяг ринку внутрішніх перевезень таксі становить близько 40 млрд грн у рік. Зайнято у сфері близько 220 тис. осіб. З них 98% – неофіційно зайняті.

Щоб забезпечити стабільне надходження податків, таксисти змушені будуть платити за отримання патенту.

Протягом місяця міністерство приймає зауваження та пропозиції до законопроєкту.

Закон про обов’язкове перевезення дітей в автокріслах почав діяти 20 листопада 2019 року. Сума стягнення за перше порушення становить 510 грн. Якщо ситуація повториться – 850 грн. За кожне встановлене в салон дитяче автокрісло деякі служби таксі почали брати додаткову плату в 30-50 грн. Частина служб таксі відмовляється брати пасажирів із дітьми, щоб не платити штрафу. Певні таксисти в Україні все ж погоджуються перевозити дітей без автокрісел.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.