Інтертелеком припиняє роботу на Франківщині та ще у восьми регіонах

Новини, Суспільство

Мобільний оператор відмовився від низки частот і припиняє роботу в низці регіонів з 1 вересня.

Національний мобільний оператор «Інтертелеком», який надає послуги голосового зв’язку і швидкісного інтернету по всій території України у стандарті CDMA, оголосив про припинення надання своїх послуг у дев’яти регіонах України, пише Голос.if.ua  з посиланням на zaxid.net.

За повідомленням «Інтертелекому», його роботу з 1 вересня буде припинено у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, а також на Донеччині й Луганщині.

У компанії заявили, що припинення їхньої роботи у цих регіонах пов’язане з відмовою від радіочастотного ресурсу, який буде використаний «великою трійкою» мобільних операторів для запуску LTE-900 – зв’язку четвертого покоління (4G) на низьких частотах. Спершу «Інтертелеком» також планував запустити LTE-900 на своїх частотах, але для цього йому не вистачило коштів.

«Упродовж тривалого часу компанія “Інтертелеком” перебувала в процесі пошуку і залучення інвестиційної фінансової підтримки, що дозволило б організувати розгортання національних мереж LTE і впровадження інноваційних сервісів, які відповідають сучасним вимогам до якості надання послуг і споживчим очікуванням. Однак, тривала ситуація з карантинними обмеженнями і подальше поширення пандемії Covid-19, а також загальна економічна нестабільність в нашій країні і світі не дозволила нашій компанії реалізувати фінансові домовленості з зацікавленими інвесторами і зробити у встановлені терміни оплату вартості ліцензії на використання технології LTE», – констатували в «Інтертелекомі».

У компанії наголосили, що переглянуть свою стратегію розвитку. Її основними елементами стане відмова від частини радіочастотного спектру, оптимізація своєї радіо і транспортної мережі в низці регіонів, а також впровадження та активний розвиток додаткових інноваційних IT-сервісів.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.