Скелі Довбуша: активна відпустка серед карпатських лісів на Франківщині (фото)

Новини, Туризм

Тут можна не лише провести спортивний вікенд, а й зробити фотосесію на тлі лісових пейзажів.

Пандемія коронавірусу зруйнувала всі плани на відпустку за кордоном через закриті авіашляхи та зупинку транспорту. Однак це хороша нагода влаштувати свою відпустку-2020 в Україні і познайомитися із новими місцями.

ТСН.ua розповідає, де в Україні сховалася Шрі-Ланка, яке місце на мапі країни не поступається швейцарським краєвидам та де можна побачити екзотичних тварин, не виїжджаючи за кордон. Можна влаштувати активний вікенд, завітавши на Івано-Франківщину, де розташовані скелі Довбуша, інформує Голос.if.ua.

Скелі Довбуша: величні брили серед Карпатських лісів

Скелі Довбуша – унікальне місце в Карпатах, розташоване на висоті 670 метрів над рівнем моря. Цей скельний масив є найбільшим в Українських Карпатах. Висота брил сягає від 40 до 60 метрів. Скелі утворилися в результаті тривалих процесів вивітрювання і ерозії ґрунту під впливом вітрів і опадів.

Скелі Довбуша розташовані в Івано-Франківській області, а за два кілометри від них простягається межа, що розділяє Львівську область та Івано-Франківщину.

скелі довбуша 3

Природний комплекс названий на честь опришка Олекси Довбуша, який був одним з найвідоміших керівників селянського повстанського руху. Так, їхнім опорним центром діяльності були Карпатські гори. Саме тут вони ховалися в печерах від ворогів, а також зберігали відібрані багатства у магнатів. Подейкують, що тут і досі можна знайти скарби, які Довбуш не встиг роздати.

Скелі Довбуша розкинулися просто серед лісів, тож краєвиди тут чарівні. Туристи можуть влаштувати тут фотосесію на тлі лісових пейзажів або зробити селфі на пам’ять про подорож.

 

Як доїхати до скель Довбуша

Найзручніше їхати до скель Довбуша власним автомобілем або ж орендованою машиною. Тим, хто подорожує потягом, спочатку потрібно дістатися найближчого міста, де зупиняються поїзди. Так, за 106 кілометрів від скель розташований Львів, а за 36 – Стрий. Наприклад, з Києва до Стрия курсують два потяги.

Ціни на квитки за напрямком “Київ-Стрий”:

місце у вагоні класу “Люкс” – від 1390 до 1472 грн;
місце у купейному вагоні – від 579 до 609 грн.
Зі Стрия потрібно буде доїхати до села Бубнище, яке розташоване за 40 кілометрів.

скелі довбуша 2

Також можна поїхати через місто Львів, куди з Києва курсують 10 потягів, з яких чотири – інтерсіті.

Ціни на квитки за напрямком “Київ – Львів”:

місце для сидіння першого класу – від 800 до 1095 грн;
місце для сидіння другого класу – від 395 до 485 грн;
місце у вагоні класу “Люкс” – від 1400 до 1605 грн;
місце у купейному вагоні – від 585 до 660 грн.
Далі потрібно подолати 106 кілометрів та дістатися до села Бубнище, яке розташоване біля скель Довбуша.

Доїхати можна за допомогою орендованого автомобіля, автостопу або ж автобуса.

скелі довбуша 5_4

Де поселитися та чим зайнятися на скелях Довбуша

Подорож до скель Довбуша стане лагідним знайомством із Карпатами для тих, хто не бував у горах. Тут потрібна мінімальна фізична підготовка, тож походити брилами та піднятися на вершину буде не так важко. До того ж, це додасть активності у повсякденне життя. Для любителів красивих селфі та фотосесій скелі та навколишні пейзажі стануть чудовим тлом для пам’ятних знімків.

Охочим провести вікенд варто подбати про житло. Любителі більш дикого відпочинку можуть зупинитися у наметах, але варто подбати про запаси води та їжі, а також теплого одягу для комфортної ночівлі.

скелі довбуша 5_2

скелі довбуша 5_1

Любителі зручностей можуть поселитися неподалік від скель Довбуша. Так, у Бубнищі, що розташоване просто біля скель, є котедж із 5 спальнями, ніч у якому коштуватиме 2350 гривень. Також можна оселитися у найближчих містах чи селах – тут ціни на номер за ніч стартуватимуть від 500 гривень.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.