У Франківську реанімації переповнені та ще одна смерть від COVID–19

Здоров'я, Новини

Про організацію роботи закладів охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID–19) йшлося сьогодні на оперативній нараді у міського голови.

За словами начальниці управління охорони здоров’я Марії Бойко, по Україні найвища захворюваність спостерігається у категорії населення віком 30-40 років. По Івано-Франківську станом на вчора підтверджено коронавірус у 1629 осіб, інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

Станом на сьогодні у реанімаціях франківських лікарень перебувають 18 осіб – усі ліжка заповнені. Підключені до апарату ШВЛ наразі двоє людей.

Методом ІФА від червня обстежили 3734 особи.

Протягом минулого тижня захворіли 5 дітей.

За минулу добу з пневмоніями у центральну міську клінічну лікарню поступили 14 осіб та ще 4 – у міську лікарню №1.

«На початку тижня, кількість пацієнтів, котрі госпіталізуються невелика, проте вона зростає посеред тижня», – зазначила Бойко.

На апаратах СІПАП наразі перебувають 8 осіб. На кисні у ЦМКЛ – 47 осіб та 25 – у міській лікарні №1.

Як повідомила Марія Бойко, сьогодні зранку померла ще одна людина. Загалом померлих по Івано-Франківській ОТГ 55 людей.

«Івано-Франківська та Львівська область входить до тих, які мають високу кількість позитивних випадків захворювання. Івано-Франківськ та Тисмениччина потрапили у помаранчеву зону», – додала Бойко.

Відтак закликали мешканців бути обачними та дотримуватися карантинних вимог. Особливо це стосується людей похилого, віку, а також тих, хто у зоні ризику за станом здоров’я.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.