Картини-копиці: у Франківську художник відкрив п’яту персональну виставку (відео)

Новини, Суспільство

24 картини-копички представив на своїй персональний виставці молодий франківський художник Орест Кузів. Від сьогодні і впродовж трьох тижнів побачити їх можна у фортечній галереї “Бастіон”.

Великі картини із зображенням копиць та мініатюри-копички форматом “пять на пять”, а також велика “жива копиця” в центрі тематичної виставки – це роботи 23-річного художника Ореста Кузіва, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Над ними хлопець працював під час карантину – і за три місяці представив їх для глядачів.

Богдан Сьома у своїй колекції має не одну роботу Ореста, зокрема і копицю, що зроблена в єдиному екземплярі.

“Оформлення, мініатюри – воно дуже специфічне. Мініатюра повинна бути оформлена так, щоб глядач зосередив свою увагу власне на мініатюрі. І коли я перший раз побачив варіанти, які зараз тут представлені, я був здивований вмінням оформити свою роботу”, – ділиться враженнями від творчості молодого художника Богдан Сьома.

Двоюрідна сестра художника Богдана Максимюк розповідає, що роботи брата надихають своєю різноплановістю та кольорами:

“Він все малює зі своєї уяви. Або він їде на природу і там малює, або він малює вдома, все з фантазії практично – це раз. Два – він дуже любить “гратися” кольорами. Особисто мені найбільше довподоби його картини, на яких зображений нічний період доби”

Орест Кузів уже вісім років як малює. Талант, вважає, передався від батька, також художника. Ця уже пята персональна виставка Кузіва-молодшого.

“Чому копиці? Зникають села, зникає худоба… І люди з часом все менше заготовлюють сіна. І це так, якби археологія. І цим я хотів донести, що дотепер копички є актуальними, вони є модними”, – пояснив тематику виставки Орест Кузів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.