Сотні кілометрів зруйнованих доріг й тисячі людей без газу: на Прикарпатті продовжують ліквідовувати наслідки червневої негоди

Економіка, Новини

На Прикарпатті продовжуються роботи щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, до якої призвела негода наприкінці червня.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів під час сесії облради, інформує Голос.if.ua.

Зокрема, Федорів повідомив, що станом на сьогодні системи електропостачання та водопостачання на території області працюють у штатному режимі. Забезпечено проїзд автодорогами до усіх населених пунктів області, які були зруйновані стихією. Відновлено газопостачання до більше 3-х тисяч абонентів. Залишається відновити газопостачання ще до 1807 абонентів в 16 населених пунктах.

«Із 276 км зруйнованих автомобільних доріг місцевого значення відновлено 75 км. З 603 км пошкоджених доріг місцевого значення, відновлено 96 км. З пошкоджених 249 автомобільних мостів, відновлено 51. Разом з тим, 93 автомобільні мости та 80 км берегоукріплень залишаються зруйнованими й потребують як найшвидшого їх відновлення. Особливо у критичному стані знаходяться на сьогодні 14 водозахисних дамб на річках Прут, Черемош, Бистриця Солотвинська, Бистриця Надвірнянська та Рибниця, які належать до сфери діяльності Дністровського басейнового управління водних ресурсів», – зазначив Федорів.

Керівник Прикарпаття зауважив, що на проведення відновлювальних робіт на об’єктах, які належать до сфери управління Дністровського басейнового Управління водних ресурсів, із Державного бюджету додатково спрямовано кошти в обсязі 50 мільйонів гривень.

«Аварійно-ремонтні бригади Дністровського басейнового управління водних ресурсів поетапно здійснюють роботи на найбільш пошкоджених об’єктах. Зокрема, проводиться розчистка гідротехнічних споруд від наносів, вирубка чагарнику, облаштування під’їзних доріг до пошкоджених ділянок, підготовка зруйнованих об’єктів до повного відновлення. Також обласною державною адміністрацією спільно з районами, містами, об’єднаними територіальними громадами відпрацьований пооб’єктний Перелік невідкладних (першочергових) заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», – додав Федорів.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.