Карантин з 1 серпня: Україна – по зонах, перетин кордону і лінії розмежування – по-новому

Здоров'я, Новини

З 1 серпня адаптивний карантин в Україні діятиме по-новому, країну поділено на 4 зони епідемічної небезпеки, змінено підхід до віднесення інших країн до червоної і зеленої зони, а також змінено вимоги до в’їзду громадян з окупованих територій, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Міністерство внутрішніх справ

Пряма мова Ляшка: “Є підстави до посилення карантину, тому і запропоновано адаптивний карантин, який… шукає баланс між економічним впливом і епідемічним впливом”.

Візуалізація епідемічних показників на рівні  районів та міст обласного значення

Візуалізація епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення
МАПА ЦГЗ

Деталі: 31 липня Україну поділили на 4 зони за рівнем епідемічної небезпеки через коронавірусну хворобу COVID-19: зелену, жовту, помаранчеву та червону. До червоної, помаранчевої та жовтої зон потрапили 8 областей. У “червоній” – Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район у Чернівецькій області.

Національна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій враховує 4 показники: завантаженість ліжок, середню кількість тестувань, коефіцієнт виявлення хворих, динаміка поширення COVID-19.

Якщо 5 днів поспіль хоч один із показників перевищує норму, змінюється зонування територіально-адміністративних одиниць. Щоб потім послабити обмеження – треба щоб 3 дні поспіль показники були в нормі.

З 1 серпня змінюються підходи до перетину державного кордону: для віднесення інших країн до “зеленої” чи “червоної” зони будуть враховувати кількість нових випадків на COVID-19 за 14 днів (не повинен перевищувати український показник) та приріст нових випадків за 14 днів (не повинен становити більше як 30%).

Крім того, за рішенням командувача Операції об’єднаних сил встановлено додаткові обмеження щодо порядку пропуску осіб та транспортних засобів через лінію розмежування.

Особи, які прибувають з держави або є громадянами держав із значним поширенням COVID-19, повинні будуть пройти самоізоляцію з додатком “Дій вдома” або обсервацію.

Постанова уряду №641 звільняє від самоізоляції осіб, які виїжджають з тимчасово окупованих територій України, але командувач ООС визначив, що ті, хто в’їжджає з ОРДЛО (крім учасників ЗНО) має пройти самоізоляцію з додатком “Дій вдома” або обсервацію. Перетин лінії розмежування на Донбасі для іноземців та осіб без громадянства можливий лише зі страховим полісом.

Після в’їзду з Криму самоізоляція не потрібна.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.