Коломийський «Карітас» взяв під опіку будинок перестарілих у Ковалівці

Новини, Суспільство

Карітас Коломия взяв під свою опіку будинок престарілих у Ковалівці, пише Дзеркало медіа,інформує Голос.if.ua

Раніше за особами похилого віку та особами з інвалідністю доглядав територіальний центр соціального обслуговування Коломийської РДА.  Тепер установа має не тільки нових власників, а й назву. Відтепер це не будинок престарілих, а БФ «Будинок милосердя Блаженного Миколая Чарнецького», який опікується 20 особами, частина з яких – лежачі, повідомляє пресслужба Карітасу.

“Для Карітасу це справжній виклик, але ми готові. Готові надавати якісно допомогу, готові змінюватися, розвиватися та вдосконалюватися. Для цього наші працівники напередодні побували у європейських колег, щоб дізнатися про специфіку роботи та перейняти досвід карітасівців з різних куточків Європи.

За плечима у нас 19-річний досвід догляду за одинокими літніми людьми та особами з інвалідністю, який здійснює проект Домашня опіка. Але Будинок Миколая Чарнецького – це нова сторінка, де функції дещо схожі, а сама діяльність значно різниться.

Тож просимо у вас, друзі, підтримки на добрий та успішний початок у новій сфері. Також закликаємо ОТГ долучатися до дружньої співпраці та підтримки”, – йдеться у повідомленні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.