Вірусологи пояснили, яким способом найчастіше передається коронавірус

Здоров'я, Новини

Вчені з німецького Інституту вірусології і досліджень в сфері ВІЛ в Університеті Бонна в результаті дослідження коронавірусу COVID-19 з’ясували, що найбільш частий спосіб заразитися – це довге і близьке спілкування з хворим на коронавірус. Про це заявив керівник інституту Хендрік Штреек, пише РБК з посиланням на RTL Today.

Вірусологи протягом останніх тижнів провели масштабне дослідження в німецькому місті Хайнсберг, де було виявлено понад 1400 хворих і зафіксовано 46 смертей.

Вчені не змогли знайти ознак живого вірусу на поверхнях предметів.

«Коли ми брали зразки з дверних ручок, телефонів або туалетів, то не змогли на їх основі культивувати вірус у лабораторії», – повідомив Штреек.

У підсумку в інституті дійшли висновку, що ймовірність захворювання від контакту з предметами вкрай мала. «Серйозні спалахи інфекції завжди були результатом того, що люди протягом тривалого періоду часу близько спілкувалися один з одним», – сказав глава німецького інституту.

До схожого висновку раніше прийшов вірусолог Крістіан Дростен з берлінського університету Charité. Він заявив, що коронавірус дуже чутливий до висихання на повітрі. Тому найімовірнишим способом заразитися є крапельний шлях при безпосередньому контакті з носієм інфекції.

Нагадаємо, німецькі вчені також виявили, що в забрудненому смогом і пилом повітрі коронавірус поширюється швидше.

При цьому ВООЗ у відповідь прихильникам теорій змови заявила, що коронавірус походить від тварин, і немає ніяких ознак лабораторних маніпуляцій.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.