Лісові пожежі: У МВС заговорили про диверсії

Кримінал, Новини

Масштабні лісові пожежі у Житомирській області та Чорнобильській зоні відчуження могли статися внаслідок заздалегідь спланованої диверсії, пише Голос.if.ua.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у Facebook.

За словами Шкіряка, у МВС не виключають, що лісові пожежі були спланованою диверсією з метою дестабілізації ситуації та нагнітання істерії серед населення.

“Наразі, все вказує на те, що це могла бути заздалегідь продумана кампанія, з розрахунком напрямку вітру. Мета замовників і організаторів зрозуміла: спроба дестабілізації ситуації, нагнітання істерії та посилення панічних настроїв серед населення в умовах карантину і протидії розповсюдженню коронавірусу”, – заявив він.

Радник голови МВС зазначив, що правоохоронці з’ясують, хто може стояти за цією ймовірною провокацією.

“МВС і Національна поліція України закликають усіх свідомих громадян негайно повідомляти про виявленні факти та місцезнаходження ймовірних паліїв та диверсантів, що здійснюють провокації з підпалами в лісових зонах”, – додав Шкіряк.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.