Денис Шмигаль доручив головам ОДА контролювати виплату зарплат медикам

Новини, Політика

Денис Шмигаль доручив головам ОДА взяти під особистий контроль питання своєчасної та повної виплати зарплат медпрацівникам.

Про це прем’єр-міністр повідомив на своїй сторінці у соцмережі, інформує Голос.if.ua.

Особливо це стосується лікарів екстреної допомоги та персоналу тих 240 лікарень, які визначені місцевими органами влади для прийому хворих на COVID-19.

“Зарплати іншим медичним працівникам також мають бути виплачені вчасно. Зараз саме лікарі стоять на передовій війни з коронавірусом. І завдання влади — максимально підтримати медиків у цій нелегкій та небезпечній боротьбі. Рішенням Кабміну на 906 млн грн було збільшено субвенцію в регіони на підтримку діяльності лікарень під час пандемії. З цих коштів місцева влада може підтримати свої медичні заклади. Цією ж постановою ми зобов’язали ОДА вжити заходи для забезпечення своєчасної виплати зарплат медпрацівникам”, – зазначив прем’єр.

Прийнятими змінами до Держбюджету-2020 затверджено Фонд боротьби з COVID-19 у розмірі 64,7 млрд грн. Ці кошти підуть, зокрема, на додаткові виплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо залучені в протидії поширенню коронавірусу. Зміни до бюджету вже підписані Президентом.

“Якщо вам затримують виплату заробітної плати або проводять неналежний розрахунок, повідомляйте про це на «гарячі лінії» ОДА з питань COVID-19. Або на урядову «гарячу лінію» за номером 1545″, – звернувся до медпрацівників.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.