Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі-2020: онлайн-трансляція (відео)

Відео-новини, Суспільство

У 2020 році Великдень припадає на 19 квітня, відповідно диво Сходження Благодатного вогню відбудеться у суботу, 18 квітня в Храмі Гробу Господнього. Цього року церемонія пройде без паломників через пандемію.

Віруючі вважають, що Сходження Благодатного вогню є проявом божественності і він запалюється сам по собі. Відбувається це в Кувуклії Храмі Гробу Господнього, про це інформує  Голос.if.ua  з посиланням на Слово і Діло.

Цього року через спалахи коронавірусу по всьому світові паломники не зможуть потрапити до Храму. На церемонії будуть присутні всього близько 10 осіб.

Як відомо, Храм Гробу Господнього побудували навколо печери в скелі, де, згідно з Біблією, був похований Ісус Христос після розп’яття. Будову закладено в IV столітті за наказом імператора Костянтина. До створення храму це місце було за межами міста.

У богослужінні перед сходженням вогню беруть участь представники Єрусалимської православної церкви, Єрусалимського патріархату Вірменської апостольської церкви, Коптської та Сирійської церков.

В історії ще не було жодного випадку, щоб Благодатний вогонь не сходив на Землю перед Великоднем.

Нагадаємо, цього року через коронавірус всі богослужіння на Великдень пройдуть онлайн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.